WABI SABI

wabi-sabi wordt dé interieurtrend van 2018 
Wabi Sabi?! We kunnen ons heel goed voorstellen dat je geen idee hebt waar we het over hebben.. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie die staat voor ‘The Art of Imperfection’. Ofwel: de perfectie van het onvolmaakte. Naast dat je dit kunt toepassen op je levenswijze, kun je dit natuurlijk ook heel goed toepassen op je interieur. En hoewel we als mens vaak toch liever streven naar iets dat volledig volmaakt is, is een beetje onvolmaaktheid in ons interieur heel fijn.
Wabi staat voor verdriet, verlatenheid en eenzaamheid, maar vanuit de poëzie is het woord uiteindelijk vervormd tot iets dat staat voor eenvoud, het ontbreken van materialisme en nederigheid. Wabi roept op tot rustieke eenvoud en rust van natuur of objecten, een zekere vanzelfsprekende elegantie.
Sabi staat voor ‘de bloei van de tijd’ – de schoonheid of sereniteit die komt met de jaren, wanneer slijtage of een zichtbare reparatie de nadruk leggen op het leven en de vergankelijkheid van een object. Sabi is het roesten, de authenticiteit, het bewijs dat niets voor altijd is en het gegeven dat schoonheid vluchtig is. Op het strand gevonden stukken hout, afgestompt door de golven en het zout – ooit waren het voorwerpen met een diepere betekenis. Het stempel van het verstrijken van tijd, je ziet het eveneens terug in vervallen muren van een verlaten gebouw met een fascinerende, mysterieuze geschiedenis.
Wil je een interieur in Wabi Sabi-stijl? Dan staan eenvoud en het accepteren van onvolmaaktheid centraal. Erger je niet aan krassen, barsten of butsen, maar omarm deze. Dit maakt meubels juist karaktervol en brengt leven in huis! Gebruik houten meubels zoals salontafels, banken, werkbanken met een verweerde en geleefde uitstraling. Combineer deze materialen met linnen, jute of juist harde materialen zoals steen en beton. Zo creëer je jouw Wabi Sabi sfeer! 

Comments are closed.